You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Menteşeleri Denetçi Edin: Tüm menteşelerin natamam yahut üzgün vidalar olmadan hummalıca sabitlendiğinden sakıncasız olun. Bapnın yaraşır şekilde bakımının gestaltldığından ve yangının yoğunluğunda mevzun çalıştığından tehlikesiz olun.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri muhtevaermektedir.

Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın kabilinden acil durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini dâhileriye hapseder.

ölçünlü ve sertifikasyonlara müsait olarak gestaltlmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve dokuması gereği genel anlamda çav ve ısı yalıtımına uygun ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla bile istenmesi durumunda giyotin kullanılarak eşik bölümünde de tam sızdırmazlık sağlanır.

Yangın merdiveni malzemeleri hastane, meslek, AVM, iş yeri ve umum binalarına ilişkilı olarak konstrüksiyonlacak yangın merdivenleri dâhilin firmalar temelı şartlar belirler.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel perese önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtir. Yangın kapısı binanın farklı bölmeleri ortada yangının yayılmasını önleyebilir.

Yangın bapsı rabıtalı aralıklarla ve düzlükında mahir eksper aracılığıyla kontrol edilmelidir. Makul bazı kriterlere bakılırsa yapılan kontroller sonucunda bir denetleme sıralaması tutulmalı.

Mono blok gövde gestaltsı posta sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin içinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine rabıtlanması ile sağlanmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler boşluk önüne Yangın Kapısı Fiyatları düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page